site.site_name

Desanki Maksimović za večnost - u slavu ženskog srca

Nedelja, 24. novembar 2019. u 19:30 - Scena: Pera Dobrinović

DESANKI MAKSIMOVIĆ ZA VEČNOST – U SLAVU ŽENSKOG SRCA je muzičko-scenska oda poeziji i umetnosti. Šapatom, plesom, video materijalima, muzičkim efektima i kompozicijama - slavi se poezija. Svim savremenim izražajnim sredstvima predstava se protivi trendu u kojem poezija sve više gubi značaj u našem društvu.

Umetnost ima snagu da za trenutak pobedi i samu smrt. Poput snoviđenja u Snu letnje noći u kojoj je Jelena Žigon briljirala na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu – ona i posle svog odlaska stupa na scenu i igra svoju novu ulogu iz neprolaznog vremena. Sa Jelenom nastupaju i prvakinja Narodnog pozorišta Ivana Žigon, baletani Narodnog pozorišta iz Beograda - Željko Grozdanović i Malina Stanojković, deca Stefan Stevo Žigon i Anja Marković.

Ivana Žigon smatra da umetnost možda i jeste pokušaj dostizanja sinhroniteta sa neprolaznim i večitim, i ima misiju da sve ono što u životu preti besmislom pripitomi u smisao. U toj potrazi nastala je ova predstava – mistični spektakl u kome nam poezija daruje nadu i smisao.

 

IZABERITE VRSTU ULAZNICE :

Cena jedne ulaznice :

IZABERITE KOLIČINU :


IZABERITE POPUST :


IZABERITE NAČIN PLAĆANJA :


UKUPNA VREDNOST ULAZNICA: 0 RSD

TROŠKOVI OBRADE PORUDŽBINE : 0 RSD

UKUPNO ZA PLAĆANJE: 0 RSD

Prihvatam uslove korišćenja.