site.site_name

Прекинути сан

Четвртак, 07. март 2024. у 20:00 - Сцена: Пера Добриновић

U Sredu 6. Marta i Četvrtak 7. Marta 2024 godine na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, sa početkom od 20 časova, čuveno Hongkoško pozorište ZUNI izvešče predstavu "Prekinuti San" ("Interrupted Dreams") u režiji pionira eksperimentalne umetnosti i jednog od najuticajnijih umetnika u Aziji Danny Yunga.

"Prekinuti san" ("Interrupted dreams”) predstavlja uzbudljivu naraciju o Paviljonu božura, remek-delu iz doba Ming dinastije, koje je nastalo usred ekstremnog ugnjetavanja naroda od strane kraljevske porodice. Geng Zi, naziv kineske godine 2020, pojavljuje se svakih 60 godina, često označavajući period turbulencija u kineskoj istoriji. Danny Yung, koristeći koncepte ove predstave, stvorio je spektakl "Prekinuti Geng Zi san" kako bi istražio pozorište kroz pozorište i sproveo eksperiment kroz eksperiment, u skladu sa svojom prepoznatljivom praksom.

Sanjanje ne poznaje kulturne ili regionalne granice i s pravom se može uporediti sa stvaranjem pozorišta koje putuje kroz vreme i prostor, spajajući Istok i Zapad. Snovi, kao virtuelno pozorište, postaju inspiracija za stvaranje. Scenska prezentacija sama po sebi postaje odraz sna, postavljajući pitanje o uključenosti svesti i podsvesti u procese sanjanja i stvaranja pozorišta. Da li je to beg od stvarnosti ili potraga za istinom?

U predstavi "Prekinuti san", Danny Yung maestralno koristi eksperimentalno pozorište kako bi razotkrio, pregledao i kritikovao vlastitu svest i podsvest tokom godine Geng Zi. Ovaj izuzetan umetnički poduhvat poziva gledaoce da zarone u dubine svoje sopstvene percepcije, stvarnosti i sanjanja, otvarajući dijalog između umetnosti i stvarnosti.

Reditelj i Dizajner: Danny Yung
Asistent reditelja: Cedric Chan

Glumci: Martin Choy, Chuk Yin Man, Ellen Kong, Helen Kwok, Dan Tse
Gostujući glumac: Xiao Xiangping

Originalna muzika: Steve Hui (aka Nerve)
Video: Benny Woo i Thomas Ng Cho Yin
Kostimograf: Twinny Cheng i Sing Lo
Dizajn svetla: Adonic Lo
Dizajn zvuka: Solan Chung

ИЗАБЕРИТЕ ВРСТУ УЛАЗНИЦЕ :

Цена једне улазнице :

ИЗАБЕРИТЕ КОЛИЧИНУ :


ИЗАБЕРИТЕ ПОПУСТ :


ИЗАБЕРИТЕ НАЧИН ПЛАЋАЊА :


УКУПНА ВРЕДНОСТ УЛАЗНИЦА: 0 RSD

ТРОШКОВИ ОБРАДЕ ПОРУЏБИНЕ : 0 RSD

УКУПНО ЗА ПЛАЋАЊЕ: 0 RSD

Прихватам услове коришћења.